Takaisin kotisivulle Alppirautatieharrastajat ry:n logo, pieni

Joitain kuvia Alppiradalta

Yksi isoista asemistamme on Inselburg, jossa kohtaavat sekä kapearaidejunat että normaalileveyksisen kiskotuksen junat. Kuvan keskellä kulkee kapearaidekiskotus, jota pitkin ajaa juuri Montreaux - Oberland Bernois -yhtiön moottorivaunu neljän lisävaunun kera. Kapearaideradan junamme ovat Bemon valmistamia.

Inselburgin asema-aluetta, keskellä kapaearaiderataa

Näkymä Inselburgin aseman kohdalta. Keskellä kapearaiderataa (H0m)


Kapearaideratamme on esikuviensa lailla varsin mutkainen ja mäkinen. Tässä MOB-yhtiön juna kaarteessa sillalla.

MOB:in juna Grafeneckin luona

Sama MOB:n kapearaidejuna kuin edellisessäkin kuvassa, nyt Grafeneckin linnan alapuolella.


MOB-yhtiön tavaramerkki erityisen kalliille kapearaiteiselle turistijunalle on GoldenPass Panoramic. Tässä GoldenPass-juna on pysähtynyt Inselburgin asemalle.

MOB:in Goldenpass-juna Inselburgissa

GoldenPass Panoramic -turistijuna Inselburgin asemalla.


Alppirautatien Sissachin kaupungin raitiovaunuradalla voi nähdä hyvin monen maan ja kaupungin ratikoita.

Berliiniläinen ratikka Zürichin väreissä oleva Düwag-ratikka

Berliiniläinen keltainen Variotram-raitiovaunu Sissachin kaupungissa Alppiradalla. Se muistuttaa läheisesti Helsingissäkin aiemmin operoineita Variotrameja, mutta tässä berliiniläisessä on ohjaamo molemmissa päissä ja ovet molemmin puolin. Toisessa kuvassa on Zürichin väreissä oleva Düwag-ratikka. Se on saanut helsinkiläistä pienoismallikauppaa mainostavan kylkimainoksen.


Sissachin aseman vieressä sillalla on menossa tietyö. Tässä sinne tuodaan lisää tietyökoneita.

Tietyö Sissachin aseman vieressä

Päällystystyömaa Sissachin luona.


Sissachin satamassa ison joen varrella on paljon puuhaa menossa. Keltapuseroinen Lions-jäsen kerää avustustavaroita Laatokan Karjalan köyhille isoon konttiin aivan samoin kuin oikeassakin elämässä Helsingissä ja Kirkkonummella jokin aika sitten kerättiin.

Avustustavarakeräys Karjalan köyhille Turveradan kunnostusmiehet työssään

Sissachin sataman aluetta. Avustustavaroita Karjalaan kerätään. Keskeltä kuva-alaa kulkee myös H0f-koon kenttäratamme, jolla voidaan tuoda turvetta turvesuolta lastattavaksi laivoihin. Turverata tarvitsee jatkuvaa kunnostamista. Tässä kunnostusmiehet ovat noutamassa tarvikkeita.

Turveradan kunnostusmiehellä on tuumaustauko

Turverata mutkittelee satama-alueella alueen parakkien lomassa. Tässä radan kunnostusmiehellä on menossa pieni tuumaustauko.


Olten on keskellä Sveitsiä sijaitseva kaupunki, jossa oleva rautatieasema on yksi Euroopan vilkkaimmista. Yhdistyksemme puheenjohtaja on kotoisin Oltenista. Alppiradalla oleva Oltenin asema on aivan oikean Oltenin aseman näköinen aina radan ali menevää jalankulkutunnelia myöten. Se on vain tilanpuutteen vuoksi hiukan kutistettu versio oikeasta Oltenista. Tässä sveitsiläinen kaksikerroksinen InterCity-juna punaisine Re 6/6 -vetureineen on pysähtynyt Olteniin. Taustalla oleva mintunvihreä-harmaa kaksikerrosjuna on saksalainen.

Oltenin asema ja InterCity-juna

InterCity-juna on pysähtynyt Oltenin mahtavan kaarihallin alle.

Paahdettujen kastanjoiden kauppias

Sveitsissä näkee kaduilla usein kastanjakauppiaita. Hehkuvilla hiilillä paahdetaan kastanjoita, joita sitten myydään ohikulkijoille paperitötteröissä. "Heissi marroni" tarkoittaa sveitsinsaksaksi kuumia kastanjoita. Tässä kastanjakauppias on asettunut Oltenin aseman laiturien välillä kulkevaan jalankulkijoiden alikulkukäytävään.

Junia Oltenin asemalla

Junia Oltenin asemalla. Keltainen paikallisliikennejuna, jonka kyljessä oleva teksti tarkoittaa viiniviljelmien junaa, kulki oikeassa elämässä eteläisessä Sveitsissä viininviljelyrinteillä Lausannen seuduilla 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Nyt se on jo korvattu uudemmalla kalustolla, mutta meillä se on toki yhä ajossa. Vasemmalla oleva tavarajunaveturi taas kuuluu pohjoissaksalaiselle evb-yhtiölle. evb tulee sanoista Elbe-Weser Verkehrsbetriebe ja se on yksityinen yhtiö, jolla on paljon junia ja busseja Hampurissa ja Hampurin pohjoispuolella.


Tyypillinen Zürichin seudun paikallisliikennejuna, varsinkin ruuhka-aikoina, on tällainen nelivaunuinen kaksikerrosjuna, jossa vetovoimana on peruskorjattu ja täysin uusittu Re 4/4 -veturi (nyt lyhenteeltään Re 421).

Zürichin lähiliikennejuna Oberlandin aseman luona

Tämän lähiliikennejunan veturi on mainosteipattu ja se mainostaa uutta ja nopeampaa junayhteyttä Zürichin ja Münchenin välillä. Tässä juna on kuvattu Oberlandin pienen aseman luona Alppiradalla.


Sama juna kuin edellisessä kuvassa, mutta tässä se on linjalla lähellä Alppiradan Dettingenin asemaa.

Zürichin lähiliikennejuna Dettingenin aseman lähellä

Sama Zürichin alueen lähiliikennejuna kuin edellä, mutta tässä kuvattuna kaarteessa Alppiradan Dettingenin ja Inselburgin asemien välillä. Yläpuolella olevan kaarevan sillan päällä kulkee kapearaideratamme.