Yhteystiedot:

Alppirautatieharrastajat ry.
Webmaster/Varapj.
Ilkka Siissalo
Nummenraitti 40
FI-04370 Rusutjärvi
Puh. 040 8205380

Joitain detaljikuvia Alppiradalta

Ohessa lajitelma kuvia Alppiradan muutamista detaljeista. Mutta tule toki itse katsomaan - tässä ei tietenkään ole kaikki.

Saksan eteläisen osavaltion Baden-Württembergin nykyään toivomassa kelta-valkoisessa maalauksessa oleva luokan 612 kallistuvakorinen lähiliikennejuna "RegioSwinger" pysähtyneenä Dettingenin asemalle. Nämä Br 612 -junat ovat Pendolinojen tapaan mutkissa aktiivisesti kallistuvia, jotta ne voivat ajaa lujempaa kuin normaalit junat mutkaisilla radoilla. Malli on Pikon valmistetta.

Osa alppirautatieporukasta ovat aktiivisia myös Lions-järjestön kautta tapahtuvassa hyväntekeväisyys- ja avustustyössä. Meillä on oikeassa elämässä tuplapituinen ruskea laivakontti, joka on sijoitettuna Helsingin Konalaan ja jossa vastaanotetaan vaatelahjoituksia Laatokan Karjalan köyhille. Samanlainen kontti on ilmestynyt myös Alppiradalle. Oikeasta keräyksestä voit halutessasi lukea tästä.

Kontin edessä näet myös pätkän H0f- eli kenttärataamme. Sillä kulkee pieniä turveratajunia.

Oltenin aseman kioskista saat tuoreen lehden, olkoonpa se sitten suomalainen, hollantilainen tai italialainen.

Bussin kääntöpaikka Oltenin vanhan kaupungin alapuolella. Huomaa bussin takana oleva pala: Talvinäyttelyissä siinä on luminen pala jossa on joulupukki poroineen tauolla. Kesänäyttelyihin siihen vaihdetaan pala, jossa on kesäinen puutarha ja aurinkoa ottava tyttö.

Oltenin vanhasta kaupungista on Tammelundin Liikenteen suora bussilinja Helsingin Hernesaareen. :-)

Hupsis! Inselburgin veturitallin luona on rekkajuna lähtenyt kiskoilta ja tehnyt varsinaisen vaunuläjän tunnelin suulle.

Ystävämme Ketlin Tackman on päässyt Rhein-Ruhr-Express-flirt-junan puikkoihin.

Sähköjunat tarvitsevat paljon virtaa. Syöttöasema Inselburgissa.

Hollantilainen lähiliikennejuna "Hondekop" eli koiranpää odottelee hommia Inselburgissa. Hollantihan on tunnettu alppimaa, eikö? ;-)

Dettingenin pikkuasema pääradan varressa. Tälle eivät kaikki nopeat junat pysähdy.

Polku ylös maalaistalolle korkeimman vuoremme kainalossa on jyrkkä, mutta sveitsiläisfarmarin nelivetomönkijä jaksaa, jaksaa... Hevoset ylhäällä ovat tyytyväisiä kun isäntä otti konevoiman käyttöön eikä heidän tarvitse.

Sissachin yläkaupunki ja aseman pysäkille pysähtyvä Zürichin Tram 2000 -sarjan ratikka. Taustalla kurkkii Sanna Siissalo.

Itävaltalaisen yksityisrautatieyhtiön Westbahnin kaksikerroksinen Kiss-juna Sissachin kaupungin vieressä isolla joen sillalla.

Sissachin kaupunki ja iso joki. Sanna Siissalo opastaa nuoria vieraita.

Joutsen on istuutunut keskelle tietä Oberlandin paloaseman luona. Bussin pitää kiertää vasenta kaistaa ohi.

Pari villisikaa murkinoi Oberlandin kirkon alapuolella ihan keskellä kaupunkia.

Italian rautateiden uuden sukupolven Pendolino ETR 610 ohittaa Oltenin asemaa kovaa.

Pissattaa! Ja toi yks saakeli vaan lukee tota junalehtee tuolla vieläkin!

Viimeksi päivitetty 29.12.2016 / is